logo

Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά

Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά
DifficultyBeginner
Yields8 Servings
Total Time20 mins
 400 g χωριάτικο ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο), από το οποίο αφαιρούμε την κόρα
 150 g λευκός ταραμάς
 1 pt μικρό ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
 200 ml ελαιόλαδο
 2 pt χυμός από 2 λεμόνια (ή περισσότερο, ανάλογα με τα γούστα μας)
 80 ml περίπου 80 ml κρύο νερό
1

Μουσκεύουμε το ψωμί σε ένα μπολ με κρύο νερό, για 2 - 3 λεπτά, και το στύβουμε καλά με τα χέρια μας. Το βάζουμε σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ τον ταραμά και 2 κουτ. σούπας κρύο νερό, και χτυπάμε για 1/2 λεπτό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι ο ταραμάς να διαλυθεί.

Χωρίς να σταματήσουμε τη λειτουργία του μπλέντερ, ρίχνουμε το κρεμμύδι και χτυπάμε μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με τον ταραμά.

Αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το μισό ελαιόλαδο, σε αργή ροή, χτυπώντας συνεχώς, με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που φτιάχνουμε μαγιονέζα.

Στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε το ψωμί, 50 ml νερό, το χυμό λεμονιού και στο τέλος το υπόλοιπο ελαιόλαδο, όλα σιγά-σιγά, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία και πυκνή κρέμα.

Αν δεν σερβίρουμε αμέσως, διατηρούμε την ταραμοσαλάτα στο ψυγείο, σε γυάλινο βάζο ή μπολ καλά κλεισμένο.


Πηγή : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Φωτογραφία : ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ingredients

 400 g χωριάτικο ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο), από το οποίο αφαιρούμε την κόρα
 150 g λευκός ταραμάς
 1 pt μικρό ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
 200 ml ελαιόλαδο
 2 pt χυμός από 2 λεμόνια (ή περισσότερο, ανάλογα με τα γούστα μας)
 80 ml περίπου 80 ml κρύο νερό

Directions

1

Μουσκεύουμε το ψωμί σε ένα μπολ με κρύο νερό, για 2 - 3 λεπτά, και το στύβουμε καλά με τα χέρια μας. Το βάζουμε σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ τον ταραμά και 2 κουτ. σούπας κρύο νερό, και χτυπάμε για 1/2 λεπτό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι ο ταραμάς να διαλυθεί.

Χωρίς να σταματήσουμε τη λειτουργία του μπλέντερ, ρίχνουμε το κρεμμύδι και χτυπάμε μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με τον ταραμά.

Αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το μισό ελαιόλαδο, σε αργή ροή, χτυπώντας συνεχώς, με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που φτιάχνουμε μαγιονέζα.

Στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε το ψωμί, 50 ml νερό, το χυμό λεμονιού και στο τέλος το υπόλοιπο ελαιόλαδο, όλα σιγά-σιγά, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία και πυκνή κρέμα.

Αν δεν σερβίρουμε αμέσως, διατηρούμε την ταραμοσαλάτα στο ψυγείο, σε γυάλινο βάζο ή μπολ καλά κλεισμένο.


Πηγή : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Φωτογραφία : ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!