logo

Ψητός μπακαλιάρος με λευκό κρασί και μέλι

Ψητός μπακαλιάρος με λευκό κρασί και μέλι
DifficultyIntermediate
Yields2 Servings
Total Time45 mins
Για το μπακαλιάρο
 250 g μπακαλιάρος Πυθέας
 1 pt ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 tbsp μέλι που ρέει καλά
 1 tsp σκούρα soya sauce
 ψιλοκομμένο τσίλι για γαρνιτούρα
 1 tsp fish sauce (έτοιμη από το τμήμα ασιατικών προϊόντων στου σουπερμάρκετ)
 Λίγα Goji berries για γαρνιτούρα
Για τη σάλτσα
 70 g λευκό κρασί
 25 g βούτυρο
 1 τσιμπιά αλάτι
 20 g αλεύρι
1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μεταξύ κόψτε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια

2

Βάλτε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψάκι. Αφαιρέστε τις άκρες από τα κρεμμυδάκια και καθαρίστε καλά. Τοποθετήστε τα κρεμμυδάκια στο ταψάκι και μετά τον μπακαλιάρο στην κορυφή.

3

Αλείψτε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με τη soya sauce, τη fish sauce και το τσίλι. Ψήστε σε ζεστό φούρνο για 10-12 λεπτά.

4

Μετά φτιάξτε τη σάλτσα. Βάλτε το βούτυρο, το κρασί, το αλάτι, και το κρασί σε μια μικρή κατσαρόλα να βράσουν. Μετά προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λεία σάλτσα. Αν υπάρχουν σβόλοι, απλώς περάστε το από μια σήτα και μετά βάλτε πίσω στην κατσαρόλα για να μείνει ζεστό.

5

Όταν ο μπακαλιάρος είναι έτοιμος, αλείψτε τον με μέλι και σοτάρετε σε πολύ υψηλή φωτιά για να πάρει χρώμα.

6

Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεστάνετε νερό και μόλις πάρει βράση προσθέστε λίγο αλάτι μετά ρίξτε μέσα στο νερό το πακ τσόι για 1 λεπτό, μετά τραβήξτε το και βάλτε στο σε ένα πιάτο.

7

Τοποθετήστε τον μπακαλιάρο πάνω από το πακ τσόι, περιχύστε με τη σάλτσα και σκορπίστε και μερικά goji berries. Έτοιμο!

Πηγή: CookPad

Ingredients

Για το μπακαλιάρο
 250 g μπακαλιάρος Πυθέας
 1 pt ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 tbsp μέλι που ρέει καλά
 1 tsp σκούρα soya sauce
 ψιλοκομμένο τσίλι για γαρνιτούρα
 1 tsp fish sauce (έτοιμη από το τμήμα ασιατικών προϊόντων στου σουπερμάρκετ)
 Λίγα Goji berries για γαρνιτούρα
Για τη σάλτσα
 70 g λευκό κρασί
 25 g βούτυρο
 1 τσιμπιά αλάτι
 20 g αλεύρι

Directions

1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μεταξύ κόψτε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια

2

Βάλτε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψάκι. Αφαιρέστε τις άκρες από τα κρεμμυδάκια και καθαρίστε καλά. Τοποθετήστε τα κρεμμυδάκια στο ταψάκι και μετά τον μπακαλιάρο στην κορυφή.

3

Αλείψτε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με τη soya sauce, τη fish sauce και το τσίλι. Ψήστε σε ζεστό φούρνο για 10-12 λεπτά.

4

Μετά φτιάξτε τη σάλτσα. Βάλτε το βούτυρο, το κρασί, το αλάτι, και το κρασί σε μια μικρή κατσαρόλα να βράσουν. Μετά προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λεία σάλτσα. Αν υπάρχουν σβόλοι, απλώς περάστε το από μια σήτα και μετά βάλτε πίσω στην κατσαρόλα για να μείνει ζεστό.

5

Όταν ο μπακαλιάρος είναι έτοιμος, αλείψτε τον με μέλι και σοτάρετε σε πολύ υψηλή φωτιά για να πάρει χρώμα.

6

Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεστάνετε νερό και μόλις πάρει βράση προσθέστε λίγο αλάτι μετά ρίξτε μέσα στο νερό το πακ τσόι για 1 λεπτό, μετά τραβήξτε το και βάλτε στο σε ένα πιάτο.

7

Τοποθετήστε τον μπακαλιάρο πάνω από το πακ τσόι, περιχύστε με τη σάλτσα και σκορπίστε και μερικά goji berries. Έτοιμο!

Ψητός μπακαλιάρος με λευκό κρασί και μέλι
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!