logo

Μπακαλιάρος πανέ στο φούρνο

Μπακαλιάρος πανέ στο φούρνο
DifficultyIntermediate
TweetSaveShare
Μπακαλιάρος πανέ στο φούρνο
Yields1 Serving
Prep Time1 dayCook Time1 hrTotal Time1 day 60 mins
 1 kg φιλέτο μπακαλιάρου
 2 αυγά χτυπημένα
 λίγο αλεύρι γ.ό.χ.
 φρυγανιά τριμμένη
 δεντρολίβανο
 1 tsp σκόνη μουστάρδας
 ρίγανη
 αλάτι
 πιπέρι
 ελαιόλαδο
 χυμός λεμονιού
1

Αφού έχουμε ξαλμυρίσει τον μπακαλιάρο, τον πλένουμε και τον αφήνουμε να στραγγίσει και σε τρία πιάτα βάζουμε το αυγό, το αλεύρι και τη φρυγανιά με το μίγμα των μπαχαρικών και μυρωδικών.

2

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς σε γκριλ και αέρα.

3

Περνάμε τα φιλέτα από το αλεύρι το αυγό και τη φρυγανιά και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί.

4

Τα ψεκάζουμε καλά με ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.

5

Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Ingredients

 1 kg φιλέτο μπακαλιάρου
 2 αυγά χτυπημένα
 λίγο αλεύρι γ.ό.χ.
 φρυγανιά τριμμένη
 δεντρολίβανο
 1 tsp σκόνη μουστάρδας
 ρίγανη
 αλάτι
 πιπέρι
 ελαιόλαδο
 χυμός λεμονιού

Directions

1

Αφού έχουμε ξαλμυρίσει τον μπακαλιάρο, τον πλένουμε και τον αφήνουμε να στραγγίσει και σε τρία πιάτα βάζουμε το αυγό, το αλεύρι και τη φρυγανιά με το μίγμα των μπαχαρικών και μυρωδικών.

2

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς σε γκριλ και αέρα.

3

Περνάμε τα φιλέτα από το αλεύρι το αυγό και τη φρυγανιά και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί.

4

Τα ψεκάζουμε καλά με ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.

5

Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Μπακαλιάρος πανέ στο φούρνο

Comments are closed.