Print Options:

Αλοιφή ρέγγας

Yields1 Serving

Αλοιφή ρέγγας

 2 φιλέτα καπνιστής ρέγγας ψιλοκομμένα (μισή ρέγγα δηλαδή)
 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
 2 tsp μέλι
 Μισή κούπα ελαιόλαδο
 Το χυμό από ένα λεμόνι
 Ξύσμα από ένα βιολογικό λεμόνι (προαιρετικά)
 Μισή κούπα ψίχουλα από άσπρο ψωμί
 Μισή κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
1

Σ’ ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε ελαφρά λίγο ελαιόλαδο και αχνίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γλυκάνει. Το στάδιο αυτό αν θέλετε μπορείτε να το παραλείψετε ώστε το κρεμμύδι να κρατήσει την αψάδα του, οπότε η αλοιφή μας θα γίνει πιο δυνατή.

2

Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το ξύσμα, τα ψίχουλα και τον άνηθο και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε σταδιακά τα ψίχουλα μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αλλά σχετικά σταθερό μείγμα. Μεταφέρουμε στο βάζο που θα το διατηρήσουμε, προσθέτουμε το ξύσμα και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.

3

Όσοι έχουν ραβδομπλέντερ μπορούν να πολτοποιήσουν τα υλικά κατ΄ευθείαν στο βάζο όπου θα διατηρήσουν την αλοιφή υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι το ραβδομπλέντερ χωρά στο βάζο. Αν θέλετε να δώσετε λίγο χρώμα στην αλοιφή σας, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο καρότο (στο χοντρό μέρος του τρίφτη). Αφήνουμε την αλοιφή μας μερικές ώρες ή και μια ολόκληρη ημέρα στο ψυγείο πριν το καταναλώσουμε για να αναμειχθούν όλα τα αρώματα.

4

Σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμιού.