
Σ’ ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε ελαφρά λίγο ελαιόλαδο και αχνίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γλυκάνει. Το στάδιο αυτό αν θέλετε μπορείτε να το παραλείψετε ώστε το κρεμμύδι να κρατήσει την αψάδα του, οπότε η αλοιφή μας θα γίνει πιο δυνατή.
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το ξύσμα, τα ψίχουλα και τον άνηθο και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε σταδιακά τα ψίχουλα μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αλλά σχετικά σταθερό μείγμα. Μεταφέρουμε στο βάζο που θα το διατηρήσουμε, προσθέτουμε το ξύσμα και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
Όσοι έχουν ραβδομπλέντερ μπορούν να πολτοποιήσουν τα υλικά κατ΄ευθείαν στο βάζο όπου θα διατηρήσουν την αλοιφή υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι το ραβδομπλέντερ χωρά στο βάζο. Αν θέλετε να δώσετε λίγο χρώμα στην αλοιφή σας, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο καρότο (στο χοντρό μέρος του τρίφτη). Αφήνουμε την αλοιφή μας μερικές ώρες ή και μια ολόκληρη ημέρα στο ψυγείο πριν το καταναλώσουμε για να αναμειχθούν όλα τα αρώματα.
Σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμιού.
Ingredients
Directions
Σ’ ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε ελαφρά λίγο ελαιόλαδο και αχνίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γλυκάνει. Το στάδιο αυτό αν θέλετε μπορείτε να το παραλείψετε ώστε το κρεμμύδι να κρατήσει την αψάδα του, οπότε η αλοιφή μας θα γίνει πιο δυνατή.
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το ξύσμα, τα ψίχουλα και τον άνηθο και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε σταδιακά τα ψίχουλα μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αλλά σχετικά σταθερό μείγμα. Μεταφέρουμε στο βάζο που θα το διατηρήσουμε, προσθέτουμε το ξύσμα και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
Όσοι έχουν ραβδομπλέντερ μπορούν να πολτοποιήσουν τα υλικά κατ΄ευθείαν στο βάζο όπου θα διατηρήσουν την αλοιφή υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι το ραβδομπλέντερ χωρά στο βάζο. Αν θέλετε να δώσετε λίγο χρώμα στην αλοιφή σας, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο καρότο (στο χοντρό μέρος του τρίφτη). Αφήνουμε την αλοιφή μας μερικές ώρες ή και μια ολόκληρη ημέρα στο ψυγείο πριν το καταναλώσουμε για να αναμειχθούν όλα τα αρώματα.
Σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμιού.