logo

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

Γνωρίστε μας

λίγα λόγια για εμάς

Η Πυθέας Αλιεύματα δραστηριοποιείται στο χώρο της παρασκευής, επεξεργασίας και εμπορίας αλιπάστων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην Τριάδα Ευβοίας, όπου στεγάζεται το εργοστάσιο παραγωγής του ταραμά, των καπνιστών αλιευμάτων καθώς και της γραμμής επεξεργασίας παστού μπακαλιάρου.

Θεμελιώδης ιδρυτικός σκοπός της Πυθέας Αλιεύματα, που την διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό της, είναι η διαχρονική πρωτοπορία στον κλάδο, μέσω της διαρκούς επένδυσης σε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό & την εφαρμογή των βέλτιστων διαδικασιών ελέγχου ποιότητας από έμπειρο & καταρτισμένο προσωπικό.

Η εταιρία ανήκει στην οικογένεια Λυμπερόπουλου, καθώς και σε δύο ισλανδικούς ομίλους εταιρειών στο χώρο της αλίευσης και επεξεργασίας αλιευμάτων την VISIR HF και την THORFISH HF.

Οικογένεια Λυμπερόπουλου

Η ιστορία μας

Η οικογένεια Λυμπερόπουλου, επί σχεδόν 60 συναπτά έτη, ασχολείται επαγγελματικά με την εισαγωγή, εμπορία και επεξεργασία ποιοτικών αλιευμάτων από την Ισλανδία και τη Νορβηγία. Με καταγωγή από την Καλαμάτα, ο παππούς της οικογένειας, Ιωάννης Λυμπερόπουλος, ξεκίνησε την εμπορική δραστηριότητα το 1956, εξάγοντας σταφίδες, ελιές και ελαιόλαδο από την Πελοπόννησο στη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη και εισάγοντας αλιεύματα από τις χώρες του βορρά.

Ο γιος του στη συνέχεια Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος , αφού έμαθε τη δουλειά, το 1973 έγινε αποκλειστικός αντιπρόσωπος για το βακαλάο Ισλανδίας στην Ελλάδα και ο μεγαλύτερος εισαγωγέας παστών αυγών βακαλάου (πρώτη ύλη για ταραμά).

VISIR HF

H Visir είναι μια ισλανδική οικογενειακή επιχείρηση 50 ετών, η οποία από το 1965 δραστηριοποιείται στο χώρο της αλίευσης και επεξεργασίας αλιευμάτων. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 200 εργαζόμενους και λειτουργεί καθετοποιημένες γραμμές παραγωγής- από την αλιεία αποκλειστικά με παραγάδια μέχρι τη συσκευασία & διανομή- σε δύο εργοστάσια στην περιοχή του Grindavik της Ισλανδίας.

Το ετήσιο δυναμικό της εταιρείας ξεπερνά τους 15.000 μετρικούς τόνους υψηλής ποιότητας αλιευμάτων, κυρίως Μπακαλιάρου Cod, Ling και Tusk, με τα οποία παράγει μια πολύ πλούσια ποικιλία προϊόντων στις πρότυπες, σε παγκόσμιο επίπεδο, εγκαταστάσεις της. Η προϊοντική γκάμα της εταιρεία εκτείνεται από παραδοσιακά υγράλατα φιλέτα ψαριού, κατεψυγμένα και ξαλμυρισμένα φιλέτα, αποξηραμένα ψάρια έως και φρέσκα (νωπά) προϊόντα για την ιχθυόσκαλα και τις αγορές χονδρικής/ λιανικής.

THORFISH HF

Η Thorfish ιδρύθηκε το 1953 από ντόπιους ψαράδες και τις οικογένειές τους, ενώ ακόμη και σήμερα παραμένει μία οικογενειακή επιχείρηση. Μέρος της παραγωγικής διαδικασίας γίνεται σε πρότυπες γραμμές παραγωγής στα σκάφη, ενώ στην πόλη διαθέτει δύο από τις πλέον σύγχρονες μονάδες παραγωγής στον κόσμο. Ο υγράλατος βακαλάος κατέχει διαχρονικά το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής.

Η Thorfish απασχολεί 250 άτομα, στις θαλάσσιες και χερσαίες λειτουργίες της. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο Grindavik της Ισλανδίας, ενώ διαθέτει δύο μηχανότρατες με ψυκτικούς θαλάμους και τέσσερα μεγάλα αλιευτικά σκάφη για ψάρεμα με αγκίστρια και πετονιές. Τα αλιευτικά σκάφη παραδίδουν καθημερινά τα φρέσκα ψάρια στα δύο εργοστάσια παραγωγής, ώστε να γίνει τυποποίηση και περαιτέρω επεξεργασία για την εξαγωγή.

ΠΥΘΕΑΣ ο Εξερευνητής

Ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης (Πυθεύς, περ. 380 – περ. 310 π.Χ.), ίσως ο κορυφαίος αρχαίος Έλληνας θαλασσοπόρος και εξερευνητής λέγεται πως ανακάλυψε στο ταξίδι του, το σπουδαιότερο ψαρότοπο της υφηλίου, την Ισλανδία. Ο Πυθέας περιέγραψε το ταξίδι του στα βιβλία του Περί Ωκεανού και Γης περίοδος, από τα οποία σώζονται μόνο αποσπάσματα, σε αναφορές άλλων συγγραφέων.

Συνεπώς, υπό μια έννοια, το κατόρθωμά του αποτελεί τη νοητή γέφυρα μεταξύ δύο πολύ σημαντικών τόπων, της Ελλάδας και της Ισλανδίας.

Ανθρώπινο Δυναμικό

Το ανθρώπινο δυναμικό είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο της Πυθέας Αλιεύματα. Η εταιρεία απασχολεί 35 άτομα προσωπικό. Είναι άρτια εκπαιδευμένο και εργάζεται εντατικά, με γνώμονα την εφαρμογή & τήρηση των αυστηρότερων προτύπων ελέγχου ποιότητας, για τα προϊόντα που καταλήγουν στο τραπέζι μας.

Διαχείριση Ποιότητας

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με ISO 22000 και επικεντρώνεται όχι μόνον στην τήρηση των διαδικασιών ελέγχου, αλλά και στη διαρκή αναβάθμισή τους.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Phone: +30.22280.96460 - email: [email protected]