logo

Μπακαλιάρος τηγανητός με θυμάρι

DifficultyIntermediate
TweetSaveShare
Yields1 Serving
Prep Time1 dayCook Time25 minsTotal Time1 day 25 mins
 1 φύλλο παστό μπακαλιάρο
 12 κούπες αλεύρι
 1 αυγό
 1 κ.σ. γάλα
 2 κ.σ. θυμάρι
 πιπέρι
 αλάτι
 ελαιόλαδο για το τηγάνι
1

Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για περισσότερο από μία ημέρα αλλάζοντάς του διαρκώς το νερό. Μπορούμε να δοκιμάσουμε για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ξαλμυριστεί.

2

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μικρές μπουκίτσες και τις στύβουμε καλά.

3

Χτυπάμε καλά το αυγό με το γάλα και το πιπέρι.

4

Στο αλεύρι ανακατεύουμε το θυμάρι.

5

Παίρνουμε μπουκίτσες μπακαλιάρου τις βουτάμε στο αυγό με το γάλα, μετά στο αλεύρι με το θυμάρι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Ingredients

 1 φύλλο παστό μπακαλιάρο
 12 κούπες αλεύρι
 1 αυγό
 1 κ.σ. γάλα
 2 κ.σ. θυμάρι
 πιπέρι
 αλάτι
 ελαιόλαδο για το τηγάνι

Directions

1

Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για περισσότερο από μία ημέρα αλλάζοντάς του διαρκώς το νερό. Μπορούμε να δοκιμάσουμε για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ξαλμυριστεί.

2

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μικρές μπουκίτσες και τις στύβουμε καλά.

3

Χτυπάμε καλά το αυγό με το γάλα και το πιπέρι.

4

Στο αλεύρι ανακατεύουμε το θυμάρι.

5

Παίρνουμε μπουκίτσες μπακαλιάρου τις βουτάμε στο αυγό με το γάλα, μετά στο αλεύρι με το θυμάρι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Μπακαλιάρος τηγανητός με θυμάρι

Comments are closed.